info@alpin-sport.si / +386 (0)41 739 693
OSTALA OPREMA TELOVADNIC

BLAZINE / ŠOLSKI LETVENIKI, RIBSTOLI / ŠOLSKE KLOPI / VOZIČEK ZA ŽOGE / TELOVADNE SKRINJE / OMARA ZA REKVIZITE / KALIPERJI / TAPINGI / ŠOLSKE KOLESARNICE IN STOJALA ZA KOLESA


BLAZINE

Izdelujemo nove blazine ter popravljamo stare, dotrajane blazine vseh dimenzij in materialov. Vse nove blazine so prevlečene s proti drsno prevleko v skladu z vsemi varnostnimi standardi EN ISO 5903, 5904, 5905, 5907.

Izdelavo novih blazin razlikujemo glede na uporabo:

 • OSNOVNE BLAZINE ZA VADBO
 • BLAZINE ZA LESTVINE/LETVENIKE
 • BLAZINE ZA BORILNE VEŠČINE
 • POLIVALENTNE BLAZINE

Zraven blazin proizvajamo tudi prevleke za blazine vseh velikosti in dimenzij. Za lažji transport blazin izdelujemo vozičke za blazine in druga transportna sredstva po želji uporabnikov.

OSNOVNE BLAZINE ZA VADBO

Blazine Alpin odlikuje preprosta in varna uporaba. Uporabljajo se lahko posamično ali sestavljene v naletno stezo. Blazine so izdelane iz negorečega in proti drsnega materiala.

Dimenzije blazin:

 • Gimnastična blazina: 200x100x6 cm ali 200x125x6 cm.
 • Blazina za doskok: 200x100x10 cm ali 200x100x25 cm.
 • Blazina za skok v višino: 200x200x50 cm.

BLAZINE ZA LESTVINE/LETVENIKE

Namenjena izključno za letvenike z prišitimi trakovi. Hkrati zagotavlja mehko zaščito pred udarci v letvenik.

Dimenzije blazin:

 • Blazina za letvenik: 260x90x5 cm ali 165x82x5 cm.

BLAZINE ZA KARATE

Blazine so izdelane posebej za judo. Zgornja površina je izdelana iz vinila, kar zagotavlja potreben oprijem. Blazine so v različnih barvah, zaradi spajanja po sistemu zloženke je možnost sestavljanja blazin po želji uporabnika.

POLIVALENTNE BLAZINE

Elementi blazin se med seboj sestavljajo z ježnimi trakovi. Blazine so primerne za telovadbo v vrtcih ter nižjih razredih osnovnih šol. Garnitura polivalentnih blazin je sestavljena iz 12 elementov:

 • 2x osnovna blazina
 • 4x kvader
 • 4x zagozda
 • 2x pol valj

ŠOLSKI LETVENIKI, RIBSTOLI

Zelo razširjen dvoranski športni rekvizit so letveniki oz. ribstoli. Omogočajo različne gimnastične vaje, raztezne vaje, plezanje, trebušnjake itd. Poznamo različne vrste letvenikov, enojne ali dvojne. V večini primerov so letveniki visoki med 210 in 260 cm. Lahko se uporabljajo v telovadnicah in športnih igriščih, kot tudi v domačih prostorih. Sestavljeni so iz 9 do 16 lesenih klinov. Višji klini so običajno izbočeni, zaradi lažjega visenja in raztezanja. Lica letvenikov so iz močnega mehkega lesa. Klini so premera 35 mm in so iz masivnega lesa.

Letvenik Alpin je vsestranski in nepogrešljiv pripomoček pri izvajanju gimnastičnih in drugih razteznih vaj. V kombinaciji z našim konzolnim drogom Alpin predstavlja idealno orodje za športno usposabljanje ter raztezne vaje.

Zraven proizvodnje novih šolskih letvenikov, nudimo tudi cenovno ugodno obnovo starih dotrajanih letvenikov.

ŠOLSKE KLOPI

Proizvajamo in obnavljamo šolske športne klopi. Šolske športne klopi so običajno iz lesa in se uporabljajo za različne namene: za šolske tekme, za rezervne igralce ipd. Stabilne noge iz masivnega lesa so opremljene z gumijastimi podlogami in zagotavljajo maksimalno stabilnost klopi, brez drsenja. Zgornja ploskev klopi je iz kakovostnega vezanega lesa.

VOZIČEK ZA ŽOGE

Voziček za žoge Alpin je lahko standardnih velikosti ali izdelan po željah uporabnika. Mirno vožnjo in premikanje vozička za žoge omogočajo 4 kakovostna kolesa, ki ne puščajo sledi na parketu oz. drugih športnih podlagah. Voziček je narejen iz železne konstrukcije, mreže ter koles. Voziček za žoge Alpin je na voljo z vratci in ključavnico ter brez in ga je možno dobiti v vseh barvah. Po želji voziček tudi pocinkamo.

Voziček za žoge je popolna rešitev za stabilen prevoz in skladiščenje športnih žog ter ostalih manjših športnih rekvizitov.

Zraven proizvodnje se ukvarjamo tudi z dodelavo, predelavo, ter obnovo starih dotrajanih vozičkov za žoge.

OMARA ZA REKVIZITE

Omara za rekvizite Alpin je lahko standardnih velikosti ali izdelana po željah uporabnika. Omara za športne rekvizite Alpin je proizvedena iz železne konstrukcije, mreže, ter polic. Omara je na voljo z vratci in ključavnico ali brez in jo je možno dobiti v vseh barvah.

Zraven proizvodnje omar za športne rekvizite se ukvarjamo tudi z dodelavo, predelavo, ter obnovo starih dotrajanih omar za športne rekvizite.

TELOVADNE SKRINJE

Telovadne gimnastične skrinje Alpin zagotavljajo odlično vadbo in razvoj motoričnih sposobnosti.

Skrinje so na voljo v različnih velikostih (1,3,5 ali 6-delni set). Izdelane so iz čvrste lesene površine in lakirane z naravnim lakom. Opremljene so s širokimi ročaji na straneh, kar zagotavlja enostavno rokovanje. Vrh skrinje je oblazinjen s kakovostno peno, ki preprečuje udarce, in prevlečen z usnjeno prevleko, izdelano iz kravjega usnja. Stabilnost skrinje zagotavljajo 4 široke noge, ki so zaščitene z nedrsečo gumo. Skrinji je možno dodati tudi vgrajen mehanizem za varen prevoz.

Visoka kakovost in varna uporaba skrinje Alpin, zagotavlja izvedbo pravilnih skokov in vaj, ki niso zanimive le za otroke in šolski šport, temveč tudi za profesionalne športnike.

KALIPERJI

Kaliper je preprosta naprava, s katero merimo telesno maščobo, ki je nakopičena pod kožo. Z merjenjem debeline kožne gube so začeli leta 1955.

Naprava stisne kožo in izmeri kožno gubo do pol milimetra natančno. Za pravilno meritev moramo stati sproščeno in pokončno. Tako dobimo približno oceno količine maščob v telesu.

Kaliperji ali naprave za merjenje kožne gube omogočajo:

 • samodejno prilagajanje moči pritiska preko dveh robustnih vzmeti;
 • območje merjenja od 0-80 mm;
 • natančnost merjenja na 1 mm natančno.

Kaliperje oz. instrumente za merjenje kožne gube tudi popravljamo in servisiramo. Vsa popravila in servisi so opravljeni s strani strokovnjakov z garancijo!

TAPINGI

Merilec spretnostni ali »taping« je naprava, ki prikazuje število opravljenih dotikov v želenem času. Napravo uporabljamo pri izvedbi vaje za letni športno-vzgojni karton.

Ob dobavi novih, nudimo tudi cenovno ugoden servis starih tapingov z garancijo.

ŠOLSKE KOLESARNICE IN STOJALA ZA KOLESA

Izdelujemo ter postavljamo kolesarnice, namenjene večjim ustanovam (osnovnim šolam, športnim zavodom…). Kolesarnice Alpin so proizvedene iz železne konstrukcije, s streho ali brez ter so možne v vseh barvah in različnih oblikah.

Proizvajamo:

 • nevarovane kolesarnice ter stojala za kolesa;
 • varovane kolesarnice z kletko z držali za kolesa ter skupno ključavnico.